Termeni și Condiții

Condiții de utilizare pentru pagina PETRUMS.RO

Site-ul petrums.ro este proprietatea S.C. PETRUMS S.R.L., organizata conform legislatiei din Romania, cu sediul social in Jud Ilfov,  str. Micșunelelor 323 tarla 37,parcela 8 , Dragomirești-vale , inregistrata la Registrul Comertului cu nr. j23/2202/2019, cod unic de inregistrare fiscala 41128822, email: petrums.office@gmail.com , telefon: +40 763551187, cont bancar RO46BTRLRONCRT0496743201 deschis la Banca Transilvania.

Accesarea şi comandarea produselor de pe site-ul petrums.ro necesita acceptarea termenelor şi condiţiilor prezentate în continuare. Vă rugăm să citiţi cu atenţie aceste informaţii înainte de a face o comandă, întrucat acest fapt implică acceptul dumneavoastră în ceea ce priveşte condiţiile mai jos menţionate.

În cuprinsul acestui SITE următorii termeni vor însemna:

 • CUMPĂRĂTOR :Persoană, Firmă, Companie sau Altă entitate juridică ce emite o Comandă și este înscrisă în partea introductivă a facturii sub titlul Cumpărător (sau imputernicitul acestuia).
 • VÂNZĂTOR: Magazinul online petrums.ro
 • PRODUSE ȘI SERVICII: Orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate respectiv prestate de către VÂNZĂTOR, CUMPĂRĂTORULUI și sunt reprezentate prin mobilier, accesorii locuinta și/sau decorațiuni achiziționate de către Cumpărător, care corespund descrierii din cataloagele și documentația producătorilor, ale căror caracteristici au fost agreate de Cumpărător și inscrise în comandă, respectiv factură.
 • COMANDĂ: Un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și Servicii și să facă plata acestora.
 • CONTRACT: O comandă validă, confirmata de către Vânzător.
 • SPECIFICAȚII: Toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în Comandă.

Procesul de vânzare - Lansare comandă:

Prin lansarea unei comenzi pe site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, SMS, telefon) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile pe site.

Vânzătorul va informa Cumpărătorul, prin mesaje distincte, înregistrarea (preluarea) comenzii, respectiv confirmarea comenzii. Înregistrarea unei comenzi online de către Vânzător, discuțiile telefonice sau prin alte mijloace de comunicare NU constituie o validare și confirmare ferme ale comenzii și, în consecință, NU semnifică încheierea contractului la distanță.

Dacă Vânzătorul confirmă explicit o comandă, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare scrisă (e-mail, SMS) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urmă.

Comanda se consideră validă numai după confirmarea de către Vânzător a disponibilității stocului, a prețului precum și a caracteristicilor produselor respectiv a serviciilor solicitate de Cumpărător.

În lipsa unei confirmări exprese din partea Vânzătorului, prezentele termene și condiții generale de vânzare vor sta la baza Contractului încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzător, și documentele fiscale. (Factura de marfă și respectiv Factura de servicii).

Obiectul contractului:

Îl constituie vânzarea PRODUSELOR, respectiv prestarea SERVICIILOR, în conformitate cu disponibilitatea stocului, prețul și caracteristicile menționate în confirmarea transmisă de Vânzător pentru validarea comenzii prin care Cumpărătorul și-a exprimat intenția de achiziție.

Prețul contractului:

Îl constituie vânzarea PRODUSELOR, respectiv prestarea SERVICIILOR, în conformitate cu disponibilitatea stocului, prețul și caracteristicile menționate în confirmarea transmisă de Vânzător pentru validarea comenzii prin care Cumpărătorul și-a exprimat intenția de achiziție.

Comanda:

Toate produsele dispuse pe site sunt disponibile pentru comanda. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si sunt preturi de vanzare finale catre CLIENTI. La preţul produselor NU se adaugă taxa de transport.

Pentru a realiza o comanda nu este necesara inregistrarea pe site-ul petrums.ro. Comanda poate fi realizata pe site sau prin telefon la nr 0736 272 317.

Plata

Plata online cu cardul:

Puteti realiza plata cu card personal sau al societății cumpărătoare, în condiții de deplină securitate, fără a fi perceput un comision suplimentar pentru tranzacții; plățile se realizează prin intermediul Netopia MobilPay.ro, cu VISA sau MASTER CARD.

Numerar la livrare:

Plata va fi făcută în lei conform prețului Contractului și se va face la comisionarul care efectueză livrarea. Modalitatea de plată cu numerar la livrare nu este disponibilă pentru comenzi online a căror valoare cu TVA este mai mare de 5.000 lei pentru persoanele juridice și 10.000 lei pentru persoanele fizice.

Modalitati de livrare

Livrarea produselor

Intrucat toate produsele vandute pe site-ul petrums.ro sunt concepute si create de catre Atelierul Petrums, din lemn natural ce necesita finisare manuala, timpul de realizarea a fiecarui produs difera de la cateva zile la cateva saptamani. Produsele realizate de noi necesita atentie sporita la transport, astfel timplul de livrare poate varia de la 7 la 15 zile.

Livrarea se realizează la adresa de livrare definită de către Client în formularul de comandă, utilizând curieratul un serviciu de curierat . Produsele se află în ambalajul original, sigilat și sunt asigurate pe tot parcursul transportului, până la livrare. O parte din produsele PETRUMS se livrează demontate (cu excepția produselor realizate dintr-o singură componentă), în colete, pentru a putea fi transportate în siguranță. Cumpărătorul are obligația să desfacă și să verifice din punct de vedere cantitativ și calitativ coletele, pe baza etichetării acestora, să desfacă și să verifice, integritatea coletelor fragile. Vânzătorul este obligat să demonstreze Cumpărătorului, la cererea acestuia, modul de utilizare și funcționare a produselor cumpărate, prin scheme și instrucțiuni de montaj. In situatia in care vor aparea dificultati de livrare, S.C. PETRUMS S.R.L. va anunța Cumpărătorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării. Vânzătorul, în cazul în care nu poate executa Contractul motivat de faptul că produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Cumpărătorul despre aceasta indisponibilitate, urmând ca sumele de bani achitate de către Cumpărător pentru produsul sau serviciul indisponibil să fie rambursate în termen de maximum 30 de zile calendaristice.
În cazul în care S.C. PETRUMS S.R.L. primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a respingerii de către banca emitentă a cardului sau a tranzacției, a invalidării tranzacției de către procesatorul de carduri, a amânării de către Cumpărător a termenului de livrare stabilit, S.C. PETRUMS S.R.L. își rezervă dreptul de a denunța unilateral contractul, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

Montajul produselor

Site-ul petrums.ro comercializeaza o serie de produse ce necesita montarea. Recomandam respectarea cu strictete a pasilor dispusi in schema de montare ce va fi livrata impreuna cu produsele aferente.

Dreptul de retur

Potrivit prevederilor legale in vigoare, „consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice lucratoare de la primirea produsului”.

Clientul este responsabil pentru „diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor”.

Consumatorul nu mai beneficiaza de aceleasi drepturi in cazul in care produsul comandat a fost creat dupa solicitarile acestuia. Mai exact, nu pot fi returnate produsele personalizate, confectionate la cerere sau cele care prin natura lor nu pot fi returnate- cele care sunt create dupa dimensiunile si design-ul clientului.

Categoriile de produse care se exclud de la posibilitatea de returnare conform Ordonantei de Urgenta 34/2014 din 04.06.2014 articolul 16 punctul c. – Furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.

Returnarea produselor eligibile si reexepedierea acestora se va face pe cheltuiala cumparatorului (la costurile solicitate de catre firmele de curierat pentru livrari standard) si prin aceeasi metoda de transport cu care s-a facut si expedierea. Produsele care nu satisfac cerintele dumneavoastră vor fi expediate inapoi la firma PETRUMS S.R.L. str. Micșunelelor 323 tarla 37,parcela 8 , Dragomirești-vale . Jud Ilfov, in aceeasi stare in care au fost livrate- in ambalajul original, cu toate etichetele intacte, documentele care le-au insotit si impreuna cu eventualele cadouri care au insotit produsele. In cazul in care produsele care ajung la noi prezinta zgarieturi, urme de folosinta, sigilii rupte, ne rezervam dreptul sa refuzam restituirea sumelor. Cheltuielile de returnare/reexpediere vor fi suportate de catre client, la costurile solicitate de catre Curier pentru livrari standard.

Daca doriti sa efectuati un retur al unui produs achizitionat pe siteul petrums.ro – va rugam să ne informati pe adresa de e-mail petrums.office@gmail.com sau la nr. de telefon 0763551187.

Suma aferenta produsului returnat va fi achitata de PETRUMS S.R.L. in termen de 14 de zile calendaristice de la solicitare. In cazul in care nu primim acesta solicitare, banii dumneavoastra vor fi returnati in termen de 14 zile calendaristice din momentul preluarii produselor returnate. Suma restuita in urma returului  include taxa de transport initiala, daca a fost inclusa in pretul produsului. Returnarea se face numai in conturi indicate de Client. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs. Citeste mai mult

Drepturile de autor - Brandul PETRUMS

Toate materialele postate pe acest site, si site-ul in sine, sunt protejate de drepturi de autor, marca comerciala si/sau alte drepturi de proprietate intelectuala. Aceste materiale apartin societatii S.C. PETRUMS S.R.L. putand fi folosite doar cu permisiunea proprietarilor lor.

Termenul de materiale vizeaza: fotografii, ilustratii, imagini, texte, videoclipuri, desene, logo-uri, marci comerciale si alte materiale continute in acest site, precum si software-ul utilizat in proiectarea si dezvoltarea site-ului. Toate drepturile sunt rezervate.

Folosirea oricaror elemente mai sus mentionate fara acordul S.C. PETRUMS S.R.L. se pedepseste conform legilor in vigoare.

Utilizatorul poate folosi  informatiile de pe site-ul petrums.ro doar in interes personal.

Politica de confidențialitate

Scopul acestei politici

Petrums.ro vă respectă dreptul asupra datelor dumneavoastră cu caracter personal (termen care se referă la informaţii privind orice persoană fizică identificată sau identificabilă). De aceea, dorim să ne asigurăm că înțelegeți ce informații culegem, cum și de ce le folosim, cui le putem dezvălui, ce măsuri de securitate luăm pentru a le proteja, ce drepturi aveti și cum vi le puteți exercita.

Vă rugăm să citiți cu atenție mai departe – pentru mai multe detalii.

Ce informații colectăm?

Date personale ce vă pot identifica

Când vă creați în mod voluntar un cont de utilizator folosind sistemul de înregistrare pe care îl punem la dispoziție pe acest website, vă colectăm următoarele date personale:

 • Adresa de e-mail;
 • Parola de acces (această parolă o generaţi dumneavoastră în timpul creării contului).

În lipsa acestor informații, este imposibilă înregistrarea și crearea contului.

Ulterior înregistrării și autentificării în contul de utilizator și atunci când achiziționați un produs de pe website sau folosiți website-ul în orice mod, vă putem ruga să introduceți și alte informatii, precum:

 • Nume si prenume;
 • Adresă de facturare și/sau adresă de livrare;
 • Număr de telefon;
 • Când este cazul– date privind societatea pe care o reprezentați (și în numele căreia acționați), precum și profesia dumneavoastră;
 • Informaţii necesare facturării;

Citeste mai mult

Politica de utilizare Cookie-uri

Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-urile sunt fișiere text de mici dimensiuni, stocate pe echipamentele terminale ale unui utilizator de Internet. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă printr-un web-server către un browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și nu conține programe software, viruși sau spyware, neavând acces la informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului. Aceste fişiere permit recunoaşterea echipamentului utilizatorului şi afişarea în mod corespunzător a paginii de Internet, adaptată preferinţelor individuale ale utilizatorului.

Rolul fișierelor de tip Cookie

Fișierele de tip Cookies permit recunoaşterea echipamentului utilizatorului şi afişarea în mod corespunzător a paginii de Internet, adaptată preferinţelor individuale ale utilizatorului.

Cookie-urile au rolul de a vă asigura o experiență de navigare web plăcută și sigură și de a vă oferi servicii complete, în funcție de comportamentul online manifestat pe websiteul www.petrums.ro. Concret, pe baza cookie-urilor Online are posibilitatea de a :

a. Adapta prezentarea și afișarea site-ului în funcție de preferințele dvs. (limbă, rezoluție etc)
b. Crea statistici anonime, care nu presupun identificarea personală, bazate pe comportamentul dvs. pe site și de interesul manifestat pentru produsele prezentate. Aceste statistici ne permit să îmbunătățim structura și conținutul site-ului, astfel încât să vă oferim informațiile de care aveți nevoie.
c. Asigura măsuri de securitate web.

Tipuri de cookie-uri folosite pe siteul petrums.ro

Siteul PETRUMS.RO folosește două tipuri de fișiere Cookie: per sesiune și fixe. Cookie-urile per sesiune sunt fișiere temporare care se instalează în terminalul dvs. în timpul vizitei pe website-ul PETRUMS și până la închiderea sesiunii sau a browser-ului folosit. Cookie-urile fixe rămân în terminalul utilizat de dvs. pentru o perioadă de timp mai mare, în funcție de parametrii acestora sau până când sunt șterse manual de dvs.

Cum sunt folosite cookie-urile pe petrums.ro ?

Vizita dvs. pe petrums.ro poate instala fișiere de tip cookie pentru ca noi să putem analiza:

a. Performanța site-ului
b. Înregistrarea dvs. (log in, newsletter etc.), profilul dvs. de utilizator
c. Locația dvs., în scopul targetării geografice
Dar și pentru a vă putea livra conținut publicitar personalizat.

Citeste mai mult

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență.